In de tweede divisie heeft Spakenburg een dure nederlaag geleden. Directe concurrent TEC was zaterdag in Tiel met 2-0 te sterk voor de Blauwen. De eindstand stond al na een kwartier op het scorebord.
Eengoed begin…
Spakenburg begon uiterst slecht aan de wedstrijd op Sportpark De Lok. Al binnen een kwartier keken de Blauwen tegen een 2-0 achterstand aan.
Eerst was het Gino Bosz die met een schot van afstand de 1-0 scoorde namens TEC, waarna oud-Spakenburger Kevin Sterling eenvoudig de 2-0 kon binnentikken uit een voorzet.
Trainer Chris de Graaf zag hoe zijn ploeg onmachtig was in de openingsfase. TEC kreeg nog enkele grote kansen op de 3-0, maar die werden niet benut.
Daarop besloot De Graaf in te grijpen. Eerst haalde hij Youri Koelewijn van het veld en in de rust wisselde hij nog eens drie keer: Lowie van Zundert, Nico Kroonenberg en Robin Eindhoven mochten zich bewijzen.
Desondanks bleef TEC beter en kreeg het na de pauze de betere kansen. Toch hervond Spakenburg de energie. De ploeg speelde met meer agressie en probeerde met een hoger tempo door de Tielse defensie te breken.
Veel kansen leverde dat echter niet op, al had Kroonenberg nog wel een mogelijkheid. Zijn poging werd echter makkelijk gered. TEC hield eenvoudig stand en trok de 2-0 overwinning over de streep.
Door de nederlaag is Spakenburg nog niet weg uit de onderste regionen. Met 32 punten uit 26 duels is het verschil met de promotie-degradatieplekken niet groot. TEC, dat nu 34 punten heeft, is door de zege over Spakenburg heen gewipt in de stand.
TEC – Spakenburg (Tweede divisie)
8′ Gino Bosz (1-0)
15′ Kevin Sterling (2-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels wint met 4-0 van Kozakkenboys
Volgend artikelWinnend Eemdijk blijft in spoor koplopers