IJsselmeervogels heeft zaterdag de grootste zege van het seizoen geboekt. De Rooien waren op de eigen Westmaat met 4-0 te sterk voor een heel zwak Kozakken Boys, dat ruim een helft met tien man speelde.
DeVogels kenden een droomstart op eigen veld. Na zes minuten schoot Jerrel Hak een afgeslagen hoekschop binnen voor de 1-0. Daarna volgde een matige fase, waarin beide ploegen weinig kansen wisten te creëren. Toch was IJsselmeervogels beter, maar Steven Sánchez Angulo en Stan Beune verzuimden de 2-0 te scoren.
Die 2-0 kwam er drie minuten voor rust alsnog. Na een overtreding op Beune kreeg Kozakken Boys-verdediger Stephen Warmolts een directe rode kaart en IJsselmeervogels een strafschop. Danny van den Meiracker benutte die penalty feilloos. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Beune ook nog de 3-0, na geflater van keeper Mike van de Meulenhof.
Na rust had IJsselmeervogels niets te duchten van het tiental uit Werkendam. De Rooien kregen meerdere kansen, maar de enige die nog wist te scoren was Rydell Poepon. Hij schoot twintig minuten voor tijd de 4-0 eindstand op het scorebord. Het is ook de grootste zege van dit seizoen; dat was eerder nog de 3-0 winst op TEC van eind februari.
Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst wat meer lucht in de onderste regionen. IJsselmeervogels is nu elfde, met 35 punten uit 27 wedstrijden.
6′ Jerrel Hak (1-0)
42′ Danny van den Meiracker, pen. (2-0)
45′ Stan Beune (3-0)
70′ Rydell Poepon (4-0)
Bijz.
41′ Rode kaart Stephen Warmolts (Kozakken Boys)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKoningsspelen 2022
Volgend artikelDure nederlaag voor Spakenburg