Spakenburg heeft in de tweede divisie een even benauwde als belangrijke zege geboekt. Tegen ASWH werd het 1-0 door een doelpunt in de blessuretijd van Ravelino Junte. De Blauwen zijn nu zo goed als veilig.
Spakenburghad iets recht te zetten na de wanvertoning tegen TEC van afgelopen weekend en kreeg al snel een goede kans, maar Lowie van Zundert kopte op doelman Jansen. Nadat Youri Koelewijn een bal van de lijn had gehaald kregen de Blauwen opnieuw een grote kans, maar verdediger Sanny Monteiro miste oog in oog met de ASWH-keeper. Omdat Clarence Bijl de beste ASWH-kans van de eerste helft miste, was de ruststand 0-0.
Blessuretijd
In de tweede helft viel Spakenburg aan maar vond het geen gat in de defensie van ASWH, dat via Pires dicht bij de 0-1 was. Ook Soares was dat dicht bij de 0-1, hij kopte naast.Spakenburg bleef het proberen maar werd steeds slordiger. Af en toe was er dreiging, maar tot echte kansen kwam het nooit, totdat invaller Ravelino Junte in de blessuretijd de 1-0 binnen kopte.
Door dat resultaat stijgt Spakenburg naar de 11e plaats in de tweede divisie, negen punten boven de p/d-plaatsen. ASWH is nu op doelsaldo laatste, vlak onder GVVV.
Het was inderdaad spannend, maar het geloof was er tot het eind, zegt Spakenburgspeler Frank Olijve. “We zeiden in het veld tegen elkaar: die kans komt. En hij kwam.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKinderuitspraken….
Volgend artikelGrace Home Diner