Het Nationaal Militair Museum (NMM) opent op 30 april a.s. een geheel vernieuwde speelruimte voor kinderen: Xplore.

Met het ontwerp van Xplore wil het NMM kinderen helpen begrijpen wat de strijd isdie geleverd wordt voor vrijheid. In Xplore ligt de focus op zelf doen en ervaren en spelen kinderen met volle fantasie.

In Xplore zijn vier grote speelobjecten, volledig op kindniveau gemaakt: er is een kasteel, een Chinook, een tank en een onderzeeboot. De speelobjecten zijn verbonden met nettenpaden, wiebelbruggen en touwladders zodat er verkennende hindernisroutes ontstaan. Elk speelobject nodigt uit op ontdekkingsreis te gaan, door de uitdagende doe-activiteiten erin en erop. Hierdoor worden kinderen geïnspireerd om te bewegen en leren door te spelen.

Ook aan de oudere kinderen is gedacht. Er zijn drie interactieve games, gebundeld in een ‘commandocentrum’. Hier kunnen de kinderen een onderzeeboot, een Chinook en een tank besturen om met elkaar opdrachten uit te voeren.

Zaterdag 30 april is er een feestelijke opening met Govert Sweep, de avontuurlijkste YouTuber van Nederland. Kinderen maken kans hierbij aanwezig te zijn en samen met Govert Xplore te ontdekken (www.nmm.nl/xplore-opening).

Vorig artikelGrace Home Diner
Volgend artikelKinderpanel van DierenPark Amersfoort.