IJsselmeervogels heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt op bezoek bij nummer drie HHC Hardenberg. Op Sportpark De Boshoek werd het 0-2 voor de Vogels, dankzij twee ietwat gelukkige goals in tweeminuten.
De eerste helft begon gezapig. Beide ploegen speelden weinig kansen bij elkaar, maar toch stond bij rust 0-2 op het scorebord in het voordeel van IJsselmeervogels. Vlak voor rust opende Jerrel Hak de score door attent te reageren nadat HHC-keeper Nick Borgman de bal losliet na uit een hoekschop.
Nog geen twee minuten later breidden de Rooien de voorsprong uit. Dit keer was het Jeffrey Buitenhuis die de bal in het doel werkte. Na een vrije trap stond hij op de juiste plek om de bal hard en hoog binnen te schieten: 0-2. HHC Hardenberg protesteerde nog wel vanwege buitenspel en hands, maar de goal werd goedgekeurd.
Na rust verdedigde IJsselmeervogels de voorsprong met succes. Trainer Gert Peter de Gunst voerde enkele verdedigend ingestelde wissels door en hield tegen de nummer drie van de competitie, die de laatste zes duels had gewonnen, de nul.
Door de overwinning speelt IJsselmeervogels, dat nu drie zeges op rij heeft geboekt, zich zo goed als veilig in de tweede divisie. De Rooien komen nu op 38 punten uit 28 wedstrijden en sluiten daarmee aan in de onderkant van de middenmoot.
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels (Tweede divisie)
41′ Jerrel Hak (0-1)
43′ Jeffrey Buitenhuis (0-2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg wint met 5-2 van De Treffers
Volgend artikelPeter van de Groep naar A-selectie