Spakenburg heeft in een spectaculair duel met maar liefst 5-2 gewonnen van De Treffers. Spits Floris van der Linden was de grote man aan blauwe zijde. Hij begon onzichtbaar, maar wist uiteindelijk vierkeer te scoren.
Na de overwinning van afgelopen dinsdag tegen ASWH voetbalde Spakenburg ontspannen. Het had het betere van het spel in de eerste helft, maar wist niet te scoren. Een tegenslag was het uitvallen van keeper Leon ter Wielen, die na een botsing met Sanny Monteiro gewisseld moest worden. Luuk Brand was zijn vervanger.
Na rust ging het los op De Westmaat. Door geklungel van Spakenburg kwamen de bezoekers, geleid door interim-trainer Gert Kruys, via Coen Maertszdorf op voorsprong. Een kwartier later stond Spakenburg echter voor. Eerst was het Lowie van Zundert die een voorzet van Vince Gino Dekker binnenkopte, waarna Floris van der Linden met een kopbal van dichtbij de stand op 2-1 zette.
De topscorer pakte een kwartier voor tijd ook de bal toen Spakenburg een strafschop kreeg. Die penalty benutte hij feilloos: 3-1. Marlon Versteeg maakte het tien minuten voor tijd nog even spannend, maar met twee nieuwe treffers (een kopbal en een intikker) bepaalde Van der Linden de eindstand op 5-2.
Voor Van der Linden betekent het dat hij nu op 22 doelpunten staat in de Utrechtse topscorerslijst. Daarmee blijft hij concurrent Mark van der Weijden van Sportlust’46, die vandaag drie keer scoorde, een goal voor.
Spakenburg is door de overwinning opgeklommen naar de tiende plaats in de tweede divisie. Met 38 punten uit 28 wedstrijden zijn de Blauwen van trainer Chris de Graaf zo goed als zeker van handhaving.
47′ Coen Maertszdorf (0-1)
53′ Lowie van Zundert (1-1)
63′ Floris van der Linden (2-1)
75′ Floris van der Linden, pen. (3-1)
81′ Marlon Versteeg (3-2)
83′ Floris van der Linden (4-2)
89′ Floris van der Linden (5-2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelElkaar ontmoeten doet goed!
Volgend artikelIJsselmeervogels boekt overwinning op HHC Hardenberg