Op dinsdag 26 april heeft burgemeester Melis van de Groep koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Bunschoten vanwege hun jarenlange vrijwillige inspanningen voor de samenleving.Kent u iemand die een bijzondere functie in onze samenleving bekleedt en in aanmerking kan komen voor een lintje in 2023? U heeft tot 1 juni 2022 de tijd om een voordracht in te dienen.
De burgemeester moet de aanvraag met daarbij zijn advies voor 1 september sturen naar de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Deze stuurt op zijn beurt de aanvraag naar de minister van Binnenlandse Zaken die een Koninklijk besluit opstelt. Dit besluit wordt vervolgens ondertekend. Pas daarna is de onderscheiding officieel toegekend.
Een onderscheiding mag ook op een ander moment worden uitgereikt, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum van een gedecoreerde bij een vereniging. Dit moet u uiterlijk een half jaar voor de datum van uitreiking bij de burgemeester aanvragen.
Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente via het telefoonnummer 033 – 299 1411. Ook kunt u alle informatie nalezen op www.lintjes.nl.

Vorig artikelJij mag er zijn, sta op en schitter!
Volgend artikelStruikelsteen voor Eveline de Leeuw