De skatebaan bij de Bikkersweg wordt vernieuwd. In overleg met omwonenden en (toekomstige) gebruikers van de skatebaan is een ontwerp gemaakt.
De vernieuwde skatebaan houdt ongeveer dezelfde oppervlakteals nu en wordt bijna helemaal van beton. Dit materiaal is fijner voor de gebruikers, maar ook geluidsarmer dan de materialen van het huidige skatepark. Voor een goede inpassing in de omgeving is de skatebaan wel een aantal meter naar het zuiden opgeschoven.
De nieuwe skatebaan is door de variërende hoogtes te gebruiken door verschillende leeftijdscategorieën en beginnende en meer gevorderde skaters. Daarnaast is de skatebaan te gebruiken door verschillende doelgroepen, zoals skaters, skateboarders en steppers.
Naast het ontwerp van de nieuwe skatebaan, is ook een goede inpassing in de omgeving belangrijk. Hierbij is aandacht voor het beperken van overlast (JOP) en het verhogen van de (verkeers)veiligheid. Om tot een zo goed mogelijk ontwerp te komen zijn er informatieavonden georganiseerd voor omwonenden en (toekomstige) gebruikers van de skatebaan. De input die hierbij is opgehaald, is meegenomen in het ontwerp.
Op www.bunschoten.nl/ontwerp-skatebaan vindt u het ontwerp van de skatebaan. Wilt u reageren op het ontwerp? Aanvullingen kunt u voor 18 mei a.s. kenbaar maken door te mailen naar Bart Tolboom via b.tolboom@bunschoten.nl. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u ook contact opnemen met Bart Tolboom via 033 – 299 1411 of door een mail te sturen.

Vorig artikelGesprekken coalitievorming verder met VVD, CDA en CAP
Volgend artikelAanrijding op fietspad