Wilt u uw woning energiezuiniger, comfortabeler en klaar voor de toekomst maken, maar weet u niet precies hoe dit aan te pakken? Kom dan a.s. zaterdag 14 mei tussen 13.00 en 15.00 uur naar de kraam DuurzaamBunschoten op de markt voor de winkel Freewear in Spakenburg.
Bij deze kraam op de markt zijn de klimaatadaptatiecoach en de energiecoaches van de gemeente Bunschoten aanwezig. Zij vertellen u graag gratis en vrijblijvend welke maatregelen u kunt nemen, zodat uw energierekening omlaag gaat en u goed voorbereid bent op de toekomst.
De klimaatadaptatiecoach geeft zowel woningeigenaren als huurders graag gratis advies over hoe u uw woning en tuin bestendig kan maken tegen hitte, droogte, hevige regenval en overstromingen. Dit extreme weer kunnen we door klimaatverandering namelijk steeds meer verwachten in Nederland. En wist u dat er nog heel veel andere voordelen zitten aan een groene en onderhoudsvriendelijke tuin? Kom zaterdag naar de markt en spreek de klimaatcoach aan! Kijk ook eens op www.bunschoten.nl/klimaatadaptatiecoaches en vraag een gratis adviesgesprek aan.
Op de markt a.s. zaterdag is ook een klimaattafel Wateroverlast te zien. De klimaattafel laat onder meer een nagebouwde woonwijk en een weiland zien. Het model maakt duidelijk wat de gevolgen zijn van hevige regenbuien. Door een grote regenbui komt de woonwijk deels onder water te staan en treedt er wateroverlast op bij delen met veel verharding. De klimaattafel bevat een nagebootst gemaal en uitneembare stukken, zoals parkeerterreinen en tuinen. Zo kunt u zelf ervaren wat helpt om wateroverlast te voorkomen. Leerzaam en leuk voor jong en oud!

Vorig artikelIedereen een ijsje!
Volgend artikelOnderzoek energiearmoede