De derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels is geëindigd in een gelijkspel. Ongeveer 8.000 toeschouwers zagen aan de blauwe zijde van de Westmaat een vermakelijke burenruzie eindigen in 1-1.
Na diversesfeeracties vlogen Spakenburg en IJsselmeervogels erin in de openingsfase. De Blauwen kregen direct mogelijkheden via Floris van der Linden en Lowie van Zundert.
Het vlammende begin zorgde na vijf minuten voor een penalty. Scheidsrechter De Brito Roque gaf Spakenburg een strafschop na hands van een Vogels-verdediger, waarna Van der Linden de strafschop feilloos benutte: 1-0. Het was voor hem zijn 25ste goal van het seizoen.
Voetballend was de vissersderby erg spectaculair. Aan beide kanten waren er mogelijkheden te noteren, waarbij Vogels-goalie Jaimy Schaap positief opviel met goede reddingen. De ruststand was echter 1-0.
In het tweede bedrijf nam IJsselmeervogels het initiatief. Daniël van Son was met zijn voorzetten gevaarlijk en dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker.
Steven Sánchez Angulo stond op de juiste plek om een scherpe voorzet van Van Son binnen te koppen. Leon ter Wielen was kansloos op de kopbal van dichtbij, waardoor het 1-1 werd aan de blauwe zijde van de Westmaat.
Tien minuten na de gelijkmaker kreeg Spakenburg een grote kans om weer op voorsprong te komen. Invaller Robin Eindhoven omspeelde Schaap, maar raakte de paal. Ook de rebound van Vince Gino Dekker ging niet het doel in.
In de slotfase bleven grote kansen uit, maar een alles-of-niets-offensief van rood en blauw bleef uit. Desondanks kreeg Kai Heerings in de extra tijd nog een kopkans op aangeven van Danny van den Meiracker, maar de verdediger miste. Daardoor bleef het bij 1-1 tussen Spakenburg en IJsselmeervogels.
De Blauwen en de Rooien hadden zich de afgelopen weken al ontdaan van de degradatiezorgen. Aan het gelijkspel hebben beide ploegen weinig. Spakenburg is nu achtste met 42 punten uit 30 wedstrijden, de Vogels volgen op plek dertien met 39 punten.

Vorig artikelKlederdracht in volle glorie
Volgend artikelSchoolvoetbaltoernooi groepen 5 en 7