Komende nacht en maandagochtend vindt een totale maansverduistering plaats. Het evenement begint om 4:28 uur en duurt tot 7:56 uur. De zon komt echter rond 5:45 uur op en de maan is dan zelfs alweer netonder. Hierdoor is hooguit alleen het begin van de verduistering in ons land te zien.

Vanwege de lage stand van de maan moet het eigenlijk helemaal onbewolkt zijn om het gebeuren goed te kunnen volgen. Helaas is er op veel plaatsen waarschijnlijk vrij veel bewolking. Ook is er kans op enkele regen- en onweersbuien, vooral in Zuid-Nederland.

De beste kijkplekken, zowel qua opklaringen als weinig stadslicht zijn waarschijnlijk te vinden in Gelderland, Overijssel en Drenthe. Koud is het in ieder geval niet met temperaturen aan het einde van de nacht tussen 12 en 16 graden.

Vorig artikelSchoolvoetbaltoernooi groepen 5 en 7
Volgend artikelBoekpresentatie Frank Krake