Op donderdag 19 mei werd door de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland na twee jaar weer het praktisch verkeersexamen afgenomen.. Er deden 275 leerlingen van 10 verschillende scholen mee. Het praktischedeel volgde op het eerder afgelegde theoretisch verkeersexamen. Het werd afgelegd door de leerlingen van de groepen 7 en 8.

De eerste school startte om 08.30 uur met het examen. Voorafgaand aan de start controleert Veilig Verkeer Nederland controleerde van te voren, in samenwerking met de BOA’s, de fietsen van alle deelnemers.

De leerlingen worden tijdens de route diverse keren beoordeeld op hun fietsvaardigheid. Er waren verschillende controleposten. Leerlingen die niet slagen of niet beschikken over een goedgekeurde fiets, krijgen later een herkansing.

De startplaats was bij het Rode Kruis gebouw aan de Bikkersweg.

Vorig artikelElektronische inbraakbeveiliging in opmars.
Volgend artikelBuitenhuis verlaat Vogels voor SVZW