Eemdijk mag zich opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie A. De Diekers speelden zelf met 2-2 gelijk tegen Buitenpost, maar de zege van kampioen Urk helpt Eemdijk een handje.
Zelf keek Eemdijk al binnen een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan in Friesland. Mark van der Meer wist namens Buitenpost te scoren vanuit een counter.
Na rust herstelde Eemdijk de schade. Eerst was het invaller Michel Goossensen die vanuit de rebound de 1-1 scoorde, waarna Nigel van Zelst de 1-2 erin frommelde. Een kwartier voor tijd bepaalde Berend Jan Schoonstra vanuit een vrije trap de eindstand op 2-2.
Het goede nieuws kwam echter uit Urk, dat won van Berkum en daardoor kampioen werd én de derde periodetitel won. Dat betekent dat alle drie de ploegen boven Eemdijk (Urk, RKAV Volendam en Genemuiden) een periode hebben gewonnen.
Urk heeft echter weinig aan die periode, omdat het al direct gepromoveerd is naar de derde divisie A. De plek in de nacompetitie voor promotie-degradatie schuift nu door naar de hoogst geklasseerde ploeg in de stand zónder periodetitel, dat is Eemdijk.
De ploeg van trainer Willem Romp is vierde en zal dat ook blijven, want het verschil met nummer vijf DETO is vier punten.

Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelVogels speelt zich definitief veilig
Volgend artikelControles recreatievaart