De Spakenburgse vishandelaren vieren de nieuwe haring op 15 juni met de Haringintocht. Tijdens deze feestdag voor het publiek in de haven en het dorpscentrum wordt er geld ingezameld voor Stichting Ambulancewens.
Deviering start om 15.00 uur in de oude haven, waar een botter het eerste vaatje haring aan land brengt. Daarna volgt er een defilé van verkoopwagens. Honderden verkoopwagens uit Bunschoten-Spakenburg rijden dagelijks naar markten en standplaatsen in heel Nederland. Op 15 juni vormen al die ondernemers in het centrum van het dorp de grootste vlootshow van marktwagens in Europa.
Om 16.00 uur begint in het centrum het Haringfeest. Bezoekers kunnen de Hollandse Nieuwe gratis proeven. Wel wordt er een bijdrage voor de Stichting Ambulancewens gevraagd. Deze stichting vervult sinds 2007 de laatste wensen van terminale patiënten. Medisch geschoold personeel rijdt op vrijwillige basis met ernstig zieke mensen naar wenslocaties in Nederland en daarbuiten. Tijdens de Haringintocht is de stichting aanwezig met een ambulances.

De Haringintocht is een initiatief van de Spakenburgse Vishandel Vereniging in samenwerking met Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV).

Vorig artikelUittip: Lentemarkt op Boerderij Het Gagelgat
Volgend artikelEikenprocessierups gezien? Meld het in Fixi