Vier christelijke organisaties gaan samenwerken rondom de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Open Doors, Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen), Friedensstimme en SDOK moedigen kerken in heel Nederlanden Vlaanderen aan om op zondag 12 juni voor vervolgde christenen te bidden.
De Zondag voor de Vervolgde Kerk is een jaarlijks initiatief van Open Doors en vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag na Pinksteren. Het thema van 2022 is ‘Nu is de tijd’.
Met de krachtenbundeling hopen de organisaties dat nog meer christenen en kerken zullen bidden voor hun vervolgde broeders en zusters. “Het is mooi om in een tijd van individualisering en polarisering als christelijke organisaties het belangrijkste te doen wat we kunnen: samen de handen vouwen”, stelt directeur Maarten Dees van Open Doors. “Het leed in onze wereld is te diep en de omvang te groot om niet samen te werken.”
André van Grol, directeur SDOK: “Vervolgde broeders en zusters zijn vaak zo dankbaar als ik vertel dat christenen in Nederland voor hen bidden. Het ontroert hen als ze zich realiseren dat ze niet alleen zijn, maar dat er wereldwijd wordt meegeleefd en meegebeden.”
“Gebed is onze roeping”, vult Geert-Jan Noorman van Friedensstimme aan. “Tegelijk is het ons voorrecht om in het gebed naast onze broeders en zusters in de vervolging te staan.”
HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik: “We staan bij HVC met de voeten in de modder. Dicht bij vervolgde christenen. Het ontvangen van concrete hulp is een grote bemoediging voor de persoon in nood. Maar we merken dat de impact van het gebed nog groter is. Het geeft vervolgde christenen kracht om te weten, dat er duizenden kilometers bij hen vandaan mensen zijn die met hen meeleven en voor hen bidden. De kracht van gebed is niet te onderschatten!”

Vorig artikelVerbouwing Zorg- en Wooncentrum De Haven
Volgend artikelCursus klederdracht aankleden