De TC van Spakenburg heeft een akkoord bereikt met de geroutineerde keeper Alessandro Damen (32). De in Utrecht woonachtige sluitpost is afkomstig van Heracles Almelo, dat hem eind jamuari verhuurde aanADO Den Haag. Met deze club was hij tot en met zondag actief in de strijd om de play offs voor promotie/degradatie. Damen speelde jarenlang voor Excelsior, dat hem in het seizoen 2014-2015 op voorspraak van de toenmalige en ook huidige trainer Marinus Dijkhuizen weghaalde bij VV De Meern, waar Damen in de jeugd en het eerste elftal speelde. In totaal speelde Damen 116 wedstrijden in het betaalde voetbal.
Bij Spakenburg moet de ervaren en 1.88 m lange keeper de strijd aangaan met de van FC Volendam aangetrokken Dion Vlak en Menno Heus, als die weer is hersteld is van zijn zware knieblessure. Keeperstrainer Remko is in zijn nopjes met de nieuwe doelman: ,,Alessandro is een prettige persoonlijkheid. Het is een op en top prof en een leider binnen en buiten het veld. Hij stapt bewust uit het profvoetbal. Heeft veel ervaring opgedaan in de eredvisie en de Keuken Kampioen divisie. Zijn sterke punten? Is atletisch en snel, beschikt over zeer goede reflexen en is goed in één tegen één situaties. Daarnaast kan hij prima grote ruimtes bestrijken in relatie tot de nieuwe speelstijl. Ik vind dat hij perfect in het keepersteam voor het nieuwe seizoen past. We hebben een mix van ervaring en jeugdig talent, Menno Heus komt volgend seizoen terug en Thomas van den Akker is een eigen jongen die zich goed ontwikkelt.”

Vorig artikelDienstregeling Syntus
Volgend artikelKwalititeitscertificaat