Oordopjes en koptelefoons zijn niet direct verboden, zoals het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, maar mocht het gebruik ervan in het verkeer gevaarlijk of hinderlijke situaties opleveren,is het wel degelijk verboden! Namelijk gelet op artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994.
De politie ziet vaak dat bestuurders van auto’s en (brom-/snor)fietsen, door het gebruik van de oordopjes of koptelefoon, zich volledig afsluiten voor het verkeer. Zo is er geen goed samenspel met het overige weggebruiker, omdat zij bepaalde signalen niet horen of helemaal in zichzelf gekeerd zijn.
Kijk er alsjeblieft mee uit. Denk aan jezelf, maar ook de overige weggebruiker. Je bent niet alleen in het verkeer!
Mocht je betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval en is door het gebruik van de oordopjes of koptelefoon het verkeersongeval te wijten, dan kan het zo maar zijn dat er proces-verbaal wordt opgemaakt en zal daarnaast de verzekeringsmaatschappij mogelijk de schade op jou verhalen. Dus wees gewaarschuwd!
Tip, mocht je toch perse bereikbaar willen zijn of muziek moeten luisteren: Doe 1 oordopje in en sowieso geen ‘noise cancelling’ inschakelen.

Politie Bunschoten

Vorig artikelCertificering DigiTaalhuis
Volgend artikelCLIP Formulierenhulp