Bunschoten heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. De Christelijke Arbeiders Partij (CAP), het CDA en de VVD hebben een akkoord bereikt. Morgen worden de namen van de kandidaat-wethoudersbekendgemaakt.
De coalitiepartijen zijn trots op het bereikte onderhandelingsresultaat dat ook morgen wordt gepresenteerd. “We gaan keihard werken voor onze inwoners”, laten de fracties weten. “Daarbij bestendigen we de lijn die we ingezet hebben in de afgelopen periode. Dat betekent een gemeente die bewuste keuzes maakt in plaats van achter de feiten aan te lopen”, aldus de gezamenlijke partijen.
De ChristenUnie werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart de grootste partij in Bunschoten. Toch kwam de partij buitenspel te staan. De ChristenUnie was zeventig jaar lang onderdeel van het gemeentebestuur, totdat de coalitie met de VVD in 2019 klapte. Volgens de VVD stond de ChristenUnie onder meer niet open voor bestuurlijke vernieuwing.
Het motto van de nieuwe coalitie is “Bouwen aan de toekomst!”.

Vorig artikelVerlenging contracten Hulp bij het Huishouden en toevoeging adden
Volgend artikelNieuw coalitieakkoord ‘Bouwen aan de toekomst!’