Het jaar 2022 is het Klaas Zwaan 100 jaar. Dit vanwege het feit dat deze bekende kunstschilder 100 jaar geleden in Spakenburg werd geboren. Daarom worden gedurende het jaar verschillende werken van hemin Museum Spakenburg tentoongesteld. Dit ter voorbereiding van een grote tentoonstelling die in september van start gaat.
De eerste expositie liet diverse stillevens zien. Nu zijn schilderijen van Eemdijk, de Eem en de polder tentoongesteld. De meeste werken in het Museumcafé dat vrij toegankelijk is en daarnaast nog een mooi schilderij in de finale van het museum.
Eemdijk was voor Klaas Zwaan een bron van inspiratie. In de tijd dat dit dorpje nog schilderachtig was met diverse oude woningen, boerderijen en hooibergen, bracht hij er vaak een bezoek en maakte hij er veel foto’s. Foto’s die later als voorbeeld dienden voor een schilderijen. Op die manier heeft hij een Eemdijk vastgelegd dat inmiddels voor een groot deel niet meer bestaat.

Museum Spakenburg is met uitzondering van de zondag dagelijks geopend van 10.00 -17.00 uur (’s maandags vanaf 13.30 uur).
In het museumcafé is ook de mooie legpuzzel met diverse werken van Klaas Zwaan te koop.

Vorig artikel10 gouden bruidsparen
Volgend artikelBestrijding luizenoverlast leilindes en zuilbeuken