Voor Eemdijk is na de eerste ronde al een einde gekomen aan de nacompetitie. Het verloor met 3-2 in Harderwijk van VVOG, dat kans houdt om zich te handhaven in de derde divisie. Eemdijk speelt ook volgendseizoen in de hoofdklasse.
Eemdijk koos meteen de aanval. Dat resulteerde in de 7e minuut in de eerste kans van de wedstrijd. Frank Heus zette Nigel van Zelst vrij, maar schoof de bal voorlangs. In de 19e minuut was het alsnog raak. In de counter denderde Argjend Selimi weg. In de zestien meter zag hij Heus helemaal vrij staan, die beheerst binnen schoot.
Trainer Willem Romp: ‘Vorige wedstrijd konden we de scheidsrechter de schuld geven, nu doen we onszelf te kort
In het restant van de eerste helft kreeg Eemdijk nog meer kansen. Selimi kon na een slalom afronden, maar stuitte op de keeper. Vijf minuten voor rust had Michel Goossensen een grote kans na een prachtige steekpass van Jesper van Dalen, maar een Harderwijkse verdediger gooide zich tussen de bal en het doel.
In de tweede helft zorgde Dennis Hollart al snel voor extra lucht. Hij kopte al na vier minuten de 0-2 binnen. In de 72e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Bart Hoeve de aansluitingstreffer aantekende. Eemdijk riep de tegentreffer over zichzelf af.
Vlak daarna viel bijna de gelijkmaker toen Bruce Lucke mocht inkoppen. In de eerste wedstrijd gaf Eemdijk thuis een 2-0 voorsprong weg. Het werd 2-2 in Eemdijk. Dat scenario herhaalde zich toen Michel Dijkhof van ruim dertig meter de gelijkmaker binnen knalde. In derde instantie werkte Jake Wollgarten de 3-2 binnen.
Trainer Willem Romp heeft er weinig goede woorden voor over. “We doen onszelf echt tekort. Een toevalstreffer en een zondagsschot daar begint het mee. De verdiende winnaar gaat niet door.”
Eemdijk is door de nederlaag uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de 3e divisie. VVOG maakt nog altijd kans op een plek in die competitie.
19′ Frank Heus (0-1)
49′ Dennis Hollart (0-2)
72′ Bart Hoeve (1-2)
90′ Mitchel Dijkhof (2-2)
90+3′ Jake Wollgarten (3-2)

Vorig artikelPupillenkamp
Volgend artikelWereldrecord stoepkrijten