Wim Smeets uit Bunschoten heeft uit handen van directeur Floris van Hest van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar ontvangen. De Gouden Lepelaar is de onderscheiding van Vogelbescherming voorhet op uitzonderlijke wijze beschermen van vogels. Wim Smeets heeft daaraan vormgegeven op diverse manieren: verzamelen van kennis, concrete vogelbescherming en overbrengen van enthousiasme voor vogels.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is Wim Smeets uitgebreid in het zonnetje gezet. Als vogelbeschermer pur sang heeft Wim van Floris van Hest van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar uitgereikt gekregen. De toekenning van dit jaarlijks eerbetoon bestaat uit een oorkonde en een beeldje.
Wim Smeets heeft zich tientallen jaren met veel energie ingezet voor vogels en voor de bescherming ervan. We kennen Wim van de tellingen van het Vitens-terrein aan de Westdijk en de oeverzwaluwwand van 140 meter lang en maar liefst 1100 nestplekken. Door zijn goede relatie met boeren heeft hij ervoor gezorgd dat er nu op veel erven nestkasten zijn voor steenuilen, kerkuilen en torenvalken.

Zijn liefde voor vogels heeft Wim op zeer veel manieren weten over te brengen. Door optredens in de pers, het leiden van excursies en reizen in binnen- en buitenland en het geven van talloze cursussen en lezingen. Ook is Wim jarenlang bevlogen redactielid geweest van het blad Het Vogeljaar. Tot slot moeten ook zijn verdiensten als begenadigd vogelfotograaf genoemd worden. Zijn foto’s zijn van hoge kwaliteit en hebben hun weg gevonden naar onder meer het blad Vogels.

Vorig artikelUitslag wedvlucht met oude duiven
Volgend artikelAuto in de sloot