Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping van een huis een rookmelder hangt. Het doel hiervan is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

De meeste slachtoffersvallen door het inademen van rook. “Nog steeds zijn er mensen die denken dat ze wel wakker worden van rook. Maar als u slaapt, slaapt uw neus ook”, zegt Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Een rookmelder detecteert rook en waarschuwt heel snel. Zo heeft u meer tijd om veilig buiten te komen bij brand, kunt u eerder de brandweer bellen en is de kans op het beperken van de schade groter. Met het ophangen van rookmelders kan dus veel ellende voorkomen worden.

Weten hoeveel rookmelders u in huis nodig heeft en waar ze moeten hangen? Check dan www.rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u dan precies hoeveel u er nodig heeft.

Vorig artikelWereldvluchtelingendag
Volgend artikelLerarentekorten in regio Amersfoort nijpend