Op woensdag 20 juli hoopt voormalig vissersdorp Spakenburg het toneel te worden van ongekende festiviteiten: de Spakenburgse Dagen beginnen dan namelijk aan hun 50ste editie! Een unicum, dat drijft opgastvrijheid en het consequent vieren van de eigen historie en tradities. Tegen het schilderachtige decor van de Oude Haven met zijn nog immer bedrijvige scheepstimmerwerf en Rode Loods zal het dorp op vier woensdagen in juli en augustus extra bruisen van de activiteiten!

Wat in 1971 klein begon – op een zomerse vrijdagmiddag voor en door de eigen bewoners – groeide uit tot een evenement van klasse, jaarlijks goed voor meer dan 100.000 bezoekers.
Voor de opzet van dit speciale feest zijn uiteraard veel extra plannen gemaakt. Zo is de jaarlijkse historische optocht met streekdrachten uit heel Nederland uitgebreider dan ooit. ‘Oud’ en ‘Nieuw’ vinden elkaar in een authentieke Bruidsparentocht Er zijn muzikale optredens koren en solisten en er zullen diverse Spakenburgse kunstenaars op het Zeilmakersplein laten zien hoe origineel moderne klederdrachtstoffen te verwerken zijn. Daarnaast wordt op een grootbeeldscherm oude beelden vertoond van de Spakenburgse Dagen in de afgelopen vijftig jaar.

Vorig artikelOntuchtverdachte voor de rechter
Volgend artikelHaringparty