Er is een zebraveulen geboren in Dierenpark Amersfoort. Na een dracht van ruim dertien maanden is het jong gezond ter wereld gekomen. Het veulen is de Savanne inmiddels aan het ontdekken, maar moederGeisa houdt haar jong goed in de gaten.

Grévy zebra’s komen in het wild onder andere voor in Zuid-Ethiopië en Kenia. Droogte en onvoldoende drinkplaatsen zijn een van de grootste oorzaken van deze afname. Hierdoor staat de zebra op de ‘rode lijst’ met bedreigde diersoorten. Daarom maken de zebra’s onderdeel uit van het European Endangered Species Programme (EEP). Door middel van deze programma’s werken Europese dierentuinen samen om de Grévy zebra en andere bedreigde diersoorten in stand te houden. De bloedlijn van vader Florian komt nog niet voor binnen de zebrapopulatie. Het Dierenpark is daarom extra blij met de geboorte van het veulen!

Vorig artikelBussen streekvervoer stil door cao-acties
Volgend artikelHuisartsen luiden noodklok