Op vrijdagavond 30 september organiseren de Spakenburgse hardloopsters (de SoulSisters) in samenwerking met vrouwenplatform Lume de 1e editie van de Lume Ladies Light Trail. Dit sportieve event by nightvoert symbolisch langs én door een aantal plekken van licht in het dorp om zo letterlijk een spoor van licht achter te laten. Het doel is om vrouwen in beweging te brengen en geld in te zamelen voor een Lume-project in Sri Lanka; hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting.
Dwars door Bunschoten-Spakenburg zijn twee routes uitgestippeld: van 5 en 10 kilometer. De kortste afstand kan ook gewandeld worden. De route voert door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgestraald. Start- en finishlocatie is Ontmoetingscentrum De Bron, het ultieme voorbeeld van ‘een plek van licht’. De Lume Ladies Light Trail kan gezien worden als funloop, er is geen tijdsregistratie. Deelnemers worden uitgedaagd om zelf ook zoveel mogelijk licht bij zich te dragen tijdens het rennen en wandelen. Zo wordt het ook voor publiek langs de route een leuk schouwspel.
Bij deze 1e editie van de Lume Light Trail is plek voor 300 deelnemers. Deelnemers (ladies only) kunnen zich inschrijven via www.wijzijnlume.nl/lighttrail. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Hiervoor ontvangt elke deelnemer een startbewijs, een Lume Ladies Light Trail-sportshirt of hoodie(gesponsord door MAGGY’s), een consumptie na afloop en een goodybag. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij ook een donatie doen voor het goede doel van minimaal 25 euro (dit staat gelijk aan één maand hulp voor een kind). Zij kunnen dit bedrag bij inschrijven zelf doneren of zich laten sponsoren. Hiervoor zijn online actiepagina’s beschikbaar.
Ook bedrijven kunnen bijdragen aan; als sponsor of via een bedrijventeam. Bedrijventeams mogen meedoen in een eigen bedrijfsshirt; zo kunnen bedrijven laten zien dat zij de missie van Lume ondersteunen. Meer informatie: www.wijzijnlume.nl/lighttrail. Lume is een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, motiveren en helpen om hun geloof te delen en licht te zijn op de plek waar God hen plaatst.

Vorig artikelNieuwe kinderburgemeester Yilmaz Erdogan
Volgend artikelFietsongeluk nijkerkerweg