Het Nationaal Restauratiefonds reikt jaarlijks een compliment uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten.
Dinsdagmiddag overhandigde Restauratiefondsdirecteur Kees-Jan Dosker het compliment aan Jeroen en Wendelijn Sloof voor hun daadkrachtige en succesvolle inzet bij de herbestemming van melkfabriek Eemlandia. Jeroen Sloof, directeur van ingenieurs- en architectenbureau Bos heeft zich jarenlang ingezet om de oude melkfabriek gerestaureerd te krijgen. De opgave was te groot en uiteindelijk heeft hij het samen met Koelewijn bouw gerealiseerd. Bureau Bos is huurder geworden van het hoge gedeelte van de melkfabriek, in het andere deel zijn woningen gerealiseerd. Dit deel is verkocht aan de woningcorporatie. Rondom de melkfabriek zijn woningen gebouwd, alleen voor de verkoop.
Door het doorzettingsvermogen en de doelgerichtheid van Jeroen en Wendelijn zijn de oude melkfabriek en dit stukje Bunschoten weer springlevend. De waardering daarvoor is tastbaar gemaakt door de uitreiking van het Restauratiefonds compliment

Vorig artikelProblemen bij de supermarkt
Volgend artikelEnergiearmoede