ANWB Verkeersinformatie verwacht komend weekend drukte op de weg door vertrekkend vakantieverkeer. Midden Nederland start met de schoolvakanties. Dat zorgt voor files op de Nederlandse wegen maar ookin het buitenland wordt de eerste stroom vakantiegangers verwacht die onderweg gaan naar hun vakantiebestemming. Vooral zaterdag 9 juli zal dit te zien zijn op de Europese wegen en is in zuidelijke richting de kans op files groot.

De Franse verkeerspolitie waarschuwt voor een zwart scenario op de A7, de autoroute du Soleil. Op deze meest bereden route naar het zuiden wordt zaterdag van ’s morgens vroeg tot laat in de middag veel oponthoud verwacht.

Bovendien verwacht men veel bezoekers aan de tourkaravaan die in zich in het Frans-Zwitserse grensgebied bevindt. Zaterdag wordt gestart in Dole en is de finish in Lausanne. Zondag leidt de route van Aigle naar Châtel.

Vorig artikelBunschoten ontmoet!
Volgend artikelGevonden en verloren