Hackers gaan aan het werk terwijl consumenten vrij nemen. Consumenten moeten waakzaam blijven tijdens hun vakantie vanwege de verhoogde cyberbeveiligingsrisico’s voor zowel individuen als organisaties.Op vakantie zijn mensen waarschijnlijk niet of minder op hun hoede als het gaat om cyberbeveiliging. Cybercriminelen zijn zich bewust van deze kwetsbaarheid en voeren zo mogelijk hun inspanningen tijdens het zomerseizoen op. Er is een trend waarbij hackers zich voordoen als bekende reisorganisaties, omdat vakantiegangers op zoek zijn naar last-minutes.

Een vakantieganger die op een phishing-e-mail klikt of zijn inloggegevens onthult via een onbeveiligde openbare wifi-verbinding, kan persoonlijk risico lopen, in de vorm van diefstal van inloggegevens of financieel verlies. Er is echter een nog groter risico voor hun werkgevers. Persoonlijke laptops, tablets of mobiele telefoons bieden criminelen vaak gemakkelijk toegang tot bedrijfsnetwerken, vooral als BYOD-apparaten niet voldoende zijn beveiligd. De ‘hybride vakantie’ trend, waarbij mensen een deel van hun zomervakantie op afstand werken, maakt dit nog een reëlere dreiging.

Cyberbeveiliging is vaak geen onderdeel van de vakantievoorbereiding. Dit is muziek in de oren van opportunistische hackers die willen profiteren van relaxte houdingen en onbeschermde apparaten.

Op veiligdigitaal.com leest u er alles over.

Vorig artikelTuinvlindertelling
Volgend artikelBoetes en taakstraf mestfraudezaak