De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een haast onzichtbare keten van dijken, kanalen, forten en bunkers. Met slechts één handeling konden militairen het omringende land onder water zetten en de vijand eenhalt toe roepen. Pak de draad op bij Fort Werk aan de Korte Uitweg. Dit verscholen fort is een heerlijke plek in het groen. Bij de steiger van het fort kun je van april t/m oktober een kano huren. De kanoroute om het eiland is achttien kilometer lang. Even verderop ligt Lunet aan de Snel. Het bovenste gedeelte van het fort is geopend voor wandelaars en biedt een waanzinnig uitzicht. Breng ook zeker een bezoek aan Fort Honswijk, een van de toonaangevende forten van de linie. Op het terrein kun je een permanente foto-expositie bewonderen en jezelf bedienen met kopje koffie of thee. Werk aan de Groeneweg ligt eveneens op het Eiland van Schalkwijk. Als je door de historische loopgraven loopt ga je voor even terug in de tijd. Het laatste historische punt op het eiland is Werk aan de Waalse Wetering. Het werk bestaat uit een hoge aarden wal, een kazerne en een remise.

Vorig artikelDe Eembrug gaat dicht
Volgend artikelGaladiner SV Spakenburg