Samen met andere partners organiseert Stichting Present op woensdag 7 september a.s. een informatieavond over het project Homies. Heeft u ruimte in uw hart, huis en agenda? Kom dan van 20.00 tot 21.30uur naar De Samenklank (Bikkersweg 86) om meer te horen over steun- en pleeggezinnen en gezinshuizen.
Het opvoeden van kinderen is een mooie, maar af en toe ook ingewikkelde uitdaging. Dit kan zorgen voor een instabiele gezinssituatie. Soms lijkt een uithuisplaatsing het laatste redmiddel. In een pleeggezin kan het ertoe leiden dat een kind nog een keer moet verhuizen naar een ander gezin.
Jeugdzorg- en vrijwilligersorganisaties werken samen om alle kinderen zo thuis mogelijk te laten opgroeien. Misschien heeft u er weleens over nagedacht wat u kunt betekenen voor een kind in uw omgeving. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.
Er zijn meerdere vormen van ondersteuning aan (pleeg)gezinnen. Zo is er de laagdrempelige, informele steun (ouders ontlasten door bijv. het kind een gezellige middag te bezorgen) en de formele steun (als kinderen voor een bepaalde tijd in een pleeggezin wonen). Tijdens de informatieavond wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat deze twee vormen elkaar aanvullen. U hoort meer over de mogelijkheden om voor kinderen en ouders echt iets te betekenen in dit soort situaties.
Komt u naar de informatieavond? Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst en kan door een mail te sturen naar arjanne.wassens@presentamersfoort.nl. De avond wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeente Bunschoten. Woont u in een omliggende gemeente? Dan bent u ook van harte welkom.

Vorig artikelVogeltelling Westdijk
Volgend artikelWeg met ‘nutteloze’ fietspaaltjes