Midden in de drukte van de samenleving is er de stilte van het Eemklooster.
Veertien kunstenaars uit het hele land tonen op het terrein rond het Eemklooster in Amersfoort land art kunstwerken die veelalspeciaal voor deze locatie vervaardigd zijn.
De getoonde werken zijn toevoegingen aan- en reacties op het landschap. Het terrein en de begroeiing zijn daarbij geheel intact gebleven. Het Eemklooster is nu een verzamelplek voor bedrijven, ateliers en kinderdagverblijven. Door kunst te plaatsen op onverwachte plekken wordt het unieke van de locatie benadrukt. De tentoonstelling is een soort ‘stille omgang’ waar de kunstwerken reflecteren op het kloosterleven van stilte en bezinning tegenover de drukte van het gewone leven. Deze expositie laat zien dat de unieke locatie een plek is om samen te genieten van kunst, natuur en cultuur. Zij toont de kracht van De expositie is dagelijks gratis toegankelijk!
Een catalogus met route en info van alle kunstenaars, is ter plekke gratis verkrijgbaar, maar ook te downloaden via de website van pubart.nl
Kunstenaars: Hedy Hempe, Chiel Kuijl, Carola Mokveld, Hester Pilz & Elsbeth Pilz, Johan Sietzema, Jos Smink, Yolanda van Dongen & Jacomien Boonstra, Peggy Eras, Elganan Jelsma, Jan Everwijn, Peter Huibers en Thea van Vliet.
Locatie: Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort www.eemklooster.nl Organisatie: PubArt Kunstprojecten www.pubart.nl

Vorig artikelHulp gevraagd bij plaatsing nieuwe ledboarding
Volgend artikelScamCheck controleert de betrouwbaarheid van websites