Het luiaardjong dat in april in DierenPark Amersfoort is geboren, is een mannetje. Het is het tiende jong van moeder Amaka en vader Quasimodo die daarmee het meest succesvolle luiaardkoppel zijn van Europa.“Bij luiaards kun je erg moeilijk zien of het een mannetje of vrouwtje is. DNA-onderzoek geeft uitsluitsel”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Wij hebben het jong de naam Diego gegeven. De Spaanse naam vinden wij erg toepasselijk voor de luiaard die in het wild in Latijns-Amerika voorkomt.”
Om een gezonde populatie in stand te houden, wisselen aangesloten Europese dierentuinen onderling dieren met elkaar. Nu we weten dat het een mannetje is, kan er een geschikte plek voor hem gevonden worden, maar voorlopig blijft Diego nog bij zijn ouders.
Diego leeft met zijn ouders in het nachtdierenverblijf in DierenPark Amersfoort. In De Nacht leven dieren die ’s nachts actief zijn. Daarom is het dag- en nachtritme in dit verblijf omgedraaid, zodat bezoekers de jonge luiaard en de andere nachtbrakers overdag toch kunnen bewonderen. “Luiaards bewegen erg langzaam en hangen ondersteboven aan de bomen. Dus kijk goed naar boven als je Diego en zijn ouders wilt spotten”, tipt Christel.

Vorig artikelGroep zwarte paarden
Volgend artikelUittip: Nationaal Militair Museum