De duikplank in de Eem bij Eemdijk is weer terug. Boer Kees Rigter heeft de plank gisteren neergezet en direct stonden tientallen kinderen in de rij om er vanaf te springen.
De boer is blij dat kinderenweer lekker kunnen plonsen in de Eem tussen Eemdijk en de polders van Eemnes. “Laren heeft een zwembad, maar daar kan je alleen binnen zwemmen.” Dat de duikplank aanslaat is een understatement, zegt Kees. “Hij stond nog geen 30 seconden en toen zaten er al tien man op.”
Maar dat de duikplank er weer staat is bepaald geen vanzelfsprekendheid. Twee jaar geleden hadden boer Kees en zijn vader Gerard de plank ook neergezet, maar toen stak de gemeente er een stokje voor. Die zei dat zwemmen in de Eem gevaarlijk zou zijn.
Dit keer heeft boer Kees goede hoop dat de duikplank mag blijven. “Van de handhavers mogen we ‘m tot en met maandag laten staan. Daarna haal ik ‘m weg, want dinsdag gaat het regenen.”
Kees hoopt dat de gemeente dit keer niet lastig doet. “Want iedereen is blij. Dat ding is veilig. Hij staat stabiel. En het kost niemand wat. Het is zelfs duurzaam, want de duikplank komt bij een klant van ons vandaan uit een zwembad in Wassenaar. Als wij ‘m hier niet hadden neergezet was-ie bij de schroot geëindigd.”
Boer Kees onderhoudt de duikplank naar eigen zeggen goed. Dat doet hij niet alleen, maar samen met enkele buurtbewoners. “De familie Van Laar, Henk van Oostrum en Frans Rigter. We hebben een kleine groep die zorgt dat er weer wat te doen is in het dorp.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGenieten in en op het water!
Volgend artikelDrugslab in de buurt?