Op zaterdag 13 augustus is het dubbel feest in de Arkemheense polder.
Het stoomgemaal Hertog Reijnout uit 1883 in Nijkerk bestaat dit jaar 35 jaar als monument en het Putter Stoomgemaal in Putten bestaat15 jaar als industrieel monument.
Beide gemalen vieren dit gezamenlijk op 13 augustus met een mini-stoomdag. De twee gemalen zijn de hele dag (van 10 tot 16 uur) in bedrijf en in en om de gemalen zijn veel attracties en evenementen. Het Bezoekerscentrum Arkemheen is deze dag ook geopend.
De twee stoomgemalen zijn in vol bedrijf en er zijn veel evenementen rondom de stoomgemalen. U ziet stoomtractoren en stoomwalsen en er is een werkende spectaculaire bomenzaag en een stenenbreker op stoom.
Op grote spooremplacementen met verschillende spoorbreedtes rijden prachtige stoomtreinen. In diverse kramen worden werkende stoommodellen en andere interessante en leuke zaken getoond
Aan de steiger bij Hertog Reijnout ligt zoals vanouds de grote stoomsleepboot de Adelaar voor een rondvaart op het Eemmeer en met de kleine boot wordt gevaren in de polder. Kinderen kunnen meerijden met een spoortrein en met diverse stoomauto’s.
Voor het totale evenement geldt één toegangsprijs en alle attracties zijn gratis.
U kunt dan gratis met een klassieke Greyhound autobus tussen de gemalen heen en weer reizen. Parkeren is gratis en er is voldoende parkeerplaats.
Datum: zaterdag 13 augustus; openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
Niet het grootste stoomevenement van Nederland, maar wel het gezelligste. Voor het hele gezin een heerlijk dagje uit!

Vorig artikelGEFELICITEERD
Volgend artikelLOS KLASSIEK