Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestentijds volop.
De Bilt zal wederom een ‘dertiger’ halen. Dit betekent dat we zaterdagde eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 kunnen bijschrijven: dan is een serie van vijf zomerse dagen, waarvan ten minste drie tropische dagen, behaald.
Hou er wel rekening mee dat je ook half augustus nog steeds snel kunt verbranden door de zon. Dit weekend hebben we zonkracht 6, waardoor de onbeschermde huid binnen een half uur kan beginnen met verbranden. Drink verder veel, want met de huidige warmte raak je ook veel vocht kwijt.

Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld. Nog altijd schijnt de zon flink, maar de lucht zal niet meer zo blauw zijn als de voorgaande dagen.

Vorig artikelLOS KLASSIEK
Volgend artikelExcursie Landgoed Coelhorst.