Ondermijning tast onze veiligheid, leefbaarheid en het maatschappelijke klimaat aan. Denk bijvoorbeeld aan drugshandel, witwassen of fraude. Sinds kort is er in de gemeente Bunschoten een meldpunt voorondermijnende criminaliteit waar u snel en eenvoudig signalen van ondermijning kunt melden: Meld een Vermoeden.

De uitdaging van dit meldpunt is het zichtbaar maken van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning is de vermenging van de boven- en onderwereld. Criminele organisaties maken vaak gebruik van legale voorzieningen, zoals vergunningen of uitkeringen, maar zijn vervolgens uit op macht, aanzien en geld.

Voorbeelden van ondermijning komen dagelijks in het nieuws. Het is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal raakt. Daarom willen wij met Meld een Vermoeden de ogen gebruiken van interne professionals, ondernemers én inwoners om ondermijning tegen te gaan.

Een melding maken
Kent u signalen van ondermijning in de gemeente Bunschoten? Meld een vermoeden: www.bunschoten.nl

Vorig artikelIJsselmeervogels-Jong NAC: 4-1
Volgend artikelBaarnaars van waterscooter gered