Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege spoedwerkzaamheden. Een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt moet wordenvervangen.
NS heeft al laten weten geen vervangend vervoer te kunnen bieden. zo was te lezen op RTL Nieuws

De NS zegt dat busbedrijven hebben aangegeven onvoldoende bussen en chauffeurs te kunnen leveren.
NS zegt het ‘buitengewoon vervelend’ te vinden dat er geen alternatief vervoer geboden kan worden. Reizigers krijgen het advies om dinsdag eerder op pad te gaan of alternatief vervoer te zoeken.

De reparatie moet in de nacht van dinsdag op woensdag worden afgerond. De verwachting is dat het treinverkeer woensdag volgens dienstregeling kan opstarten.

Het systeem dat wordt vervangen valt volgens ProRail momenteel veelvuldig uit. Vervanging zou daarom noodzakelijk zijn. Door de reparatie werken de seinen en wissels in het hele gebied niet, wat ervoor zorgt dat treinen er niet kunnen rijden.

Het vervangen van de onderdelen begint om 22.00 uur, zegt ProRail. “Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste trein uiterlijk 21.00 uur station Amersfoort Centraal binnen.”

Bron: RTL Nieuws

Vorig artikelBlikopeners in de Bibliotheek
Volgend artikelVermist Zora