Foutparkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rechts inhalen. Van alle hufterovertredingen werd asociaal gedrag in het verkeer vorig jaar het vaakst beboet. In totaal werden er in 2021 ruim 344.000boetes uitgeschreven voor huftergedrag in Nederland, aldus RTL Nieuws. Ook werden er meer boetes uitgedeeld voor geluidsoverlast. Maar de verschillen per gemeente zijn groot. De grootste uitschieters zijn de gemeenten Amsterdam en Tilburg.

Volgens de politie zijn de verschillen tussen gemeenten te verklaren door lokaal beleid. De lokale politiek, politie en het Openbaar Ministerie kiezen hoe de capaciteit wordt ingezet. Een stijging van het aantal hufterboetes hoeft niet te wijzen op een negatieve verandering van gedrag. Het heeft eerder te maken met veranderingen in opsporing en handhaving.

De meeste boetes voor asociaal gedrag werden gegeven voor foutparkeren: 93.000 in totaal. Grootste stijger was de categorie geluidsoverlast. Het aantal boetes voor dergelijke vergrijpen steeg van 934 tot 4696, ruim vijf keer zoveel.
Hoe zit het in Bunschoten-Spakenburg? Hier werden 200 hufterboetes uitgeschreven voor het o.a. niet opruimen van hondenpoep, het achterlaten van straatafval en verkeersboetes zoals foutparkeren en rechts inhalen.

Bron: RLT Nieuws

Bron: RLT Nieuws

Vorig artikelVermist Zora
Volgend artikelLa Vuelta Holanda Amersfoort