Zaterdag 20 augustus komt één van de grootste wielerevenementen ter wereld, La Vuelta (de Ronde van Spanje) naar Amersfoort. De renners fietsen door Amersfoort-Zuid. Voordat het wielerpeloton in Amersfoortaankomt, rijdt er eerst een ‘Groene tourkaravaan’ langs. Om deze middag goed en veilig te laten verlopen zijn er diverse verkeersmaatregelen getroffen.
De tourkaravaan met elektrische reclamewagens wordt rond 15.40 uur verwacht in Amersfoort. De wielrenners rijden dan doorgaans een uurtje later langs. Rond circa 16.40 uur zouden ze dan via de Doornseweg N227 Amersfoort binnen komen. Ze rijden via de Leusderweg, slaan linksaf bij het Borneoplein, rechtdoor de berg op over de Hugo de Grootlaan, dan weer links via de Utrechtseweg en de Stichtse Rotonde. Ze verlaten Amersfoort via de Utrechtseweg, om later in Utrecht te finishen.
Tussen 13.00 uur en 18.30 uur is de route afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Vorig artikelHufterboetes
Volgend artikel19e Visserij wandeltocht