Zeventien medewerkers van Meander Medisch Centrum duiken op zondag 11 september a.s. de Eem in tijdens de Swim to Fight Cancer Amersfoort. Een unieke zwemtocht waarbij deelnemers twee kilometer in deEem zwemmen en doormiddel van sponsoring zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. “Zwemmen voor het goede doel geeft een goed gevoel”, aldus Joke Hovenkamp, medewerkster van Meander en een van de zwemsters van Team Meander Medisch Centrum. Team Meander heeft op het moment van schrijven al ruim 8.500 euro opgehaald.
De Swim to Fight Cancer is sinds 2014 al 30 keer georganiseerd en vindt plaats in meerdere steden in Nederland. De Swim is een initiatief van Stichting Fight Cancer. De afgelopen jaren is door Swim to Fight Cancer al een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst van Swim to Fight Cancer Amersfoort naar een lokaal goed doel: de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Met de donatie die zij mogen ontvangen wordt wetenschappelijk onderzoek, gericht op oncologie in Meander, gefinancierd. Onderzoek is belangrijk om de zorg en behandelingen voor mensen met kanker te blijven innoveren en steeds beter te maken.
Meer info over de Swim Amersfoort en Team Meander Medisch Centrum is te vinden op de website van Swim To Fight Cancer.

Vorig artikelWaterleiding gesprongen
Volgend artikelKlaar voor het nieuwe schooljaar?