Hoewel het nog hoogzomer is gaan de eerste scholen vanaf volgende week toch écht weer beginnen. Een periode waarin iedereen altijd weer even in het ritme moet komen. Wellicht gaat jouw kind wel voor heteerst naar de middelbare school en kunnen ze zelf met de fiets naar school. Ook in het verkeer is het weer wennen aan de drukte op de weg. In de zomerperiode rijden er minder auto’s op de weg en na de vakantie loopt dit al snel op met iedereen die weer naar het werk en school gaat. Om die reden een aantal tips om fietsen naar school voor iedereen veilig te houden en de juiste keus te maken voor dé perfecte schoolfiets.
Tip 1: Oefen de route
Oefen samen de route naar school. Zo kunnen onderweg de mogelijke gevaarlijke situaties extra worden benadrukt en weet je zeker dat ze op de eerste schooldag niet onderweg verdwalen. Het is bij het oefenen goed om achter de kinderen te blijven fietsen, zodat je ziet wat ze doen. Fiets de route een paar keer samen voor de eerste schooldag.
Tip 2: Doe een fietscheck
Misschien nog wel de belangrijkste tip van allemaal: Doe vooraf een onderhoudscheck! Waar let je dan precies op bij een fietscheck?
– Werken de remmen goed?
– Zijn de hoogte van het zadel en het stuur goed afgestemd?
– Heeft de fiets een werkend voor- én achterlicht?
– Zitten kratten of manden stevig bevestigd en kan je er veilig mee fietsen?
– Zijn de banden goed opgepompt?
– Heeft de fiets een goed werkend slot?
– Gaat jouw kind op een elektrische fiets naar school? Zorg er dan ook voor dat de accu voldoende is opgeladen.

Vorig artikelThe Swim to Fight Cancer
Volgend artikelVakantie Bijbel Week