Naar een muntje zoeken om met een winkelwagentje boodschappen te doen, is binnenkort verleden tijd bij Albert Heijn. De supermarkt stopt met het muntensysteem dat sinds 1985 moest voorkomen dat klantenwinkelwagentjes mee naar huis namen. Een woordvoerder van AH heeft aan Nu.nl bevestigd dat het stopt met het muntjesysteem, omdat tijdens de coronapandemie bleek dat het zonder muntjes prima ging. Dat wil zeggen: er verdwenen niet meer of minder winkelwagentjes.

De winkelkarretjes kregen in 1985 een ‘slot’ omdat mensen de neiging hadden deze mee naar huis te nemen, waar het bijvoorbeeld dienst deed als vervoermiddel voor zwaar spul en een parkeerplek kreeg in een voor- of achtertuin. Of het wagentje belandde afgedankt in de sloot, bosjes of waar dan ook op straat. Supermarkten troffen de losse karretjes ook vaak in chaos aan in plaats van netjes in de rij, zoals nu het geval is.

Vorig artikelSTEV Jaarverslag 2021
Volgend artikelSpakenburgs plezier voor Oekraïners