Moet je woensdag met de trein naar je werk, of ergens ander heen? Zoek dan naar een alternatieve manier om daarheen te reizen, of werk gewoon thuis. Die oproep doet reizigersvereniging Rover naar aanleidingvan de estafettestaking die morgen van start gaat in de regio noord. “Je loopt anders het risico ergens vast te lopen”, laat de Amersfoortse organisatie weten.
In principe gaat morgen alleen het personeel in het noorden van het land staken. Maar Rover vreest dat dit ook gevolgen gaat hebben voor reizigers in de rest van het land, en dus ook voor Utrechters die per spoor willen reizen.

De oproep van Rover geldt voor alle stakingen die de komende week gepland staan.
De staking van morgen is de eerste in een serie van vijf verspreid over het land. Personeel gaat dan 24 uur lang staken. In de daaropvolgende dagen zijn andere streken aan de beurt, de regio Utrecht volgt op 30 augustus. De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de NS en de vakbonden. Levert deze estafettestaking niets op, dan volgt er waarschijnlijk een landelijke staking van het treinpersoneel.

Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburgs plezier voor Oekraïners
Volgend artikelStoomgemaal Hertog Reijnout dit jaar 140 jaar oud