Utrecht, Nieuwegein, Rhenen, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Bunschoten én IJsselstein hebben met het Rijk afspraken gemaakt over de komst van in totaal 1500 flexwoningen in 2023. Deze tijdelijke socialehuurwoningen zijn beschikbaar voor alle woningzoekenden in deze sector, waaronder studenten, starters, statushouders en andere groepen waar de woningnood hoog is. Het Rijk heeft hiervoor 18 miljoen euro voor uitgetrokken, waarvan zo’n 12 miljoen naar de gemeente Utrecht gaat.
De 18 miljoen euro komt uit de stimuleringsregeling flex- en transformatiewoningen, waaruit in totaal 100 miljoen euro te verdelen is. De regeling is onderdeel van het vrijdag aangekondigde pakket van 730 miljoen euro om de asielcrisis aan te pakken.

Vorig artikelAanvraag AndersOm 4e kwartaal 2022
Volgend artikelPalingrookwedstrijd 2022