Spakenburg heeft zaterdag in een bizar duel gelijkgespeeld tegen Kozakken Boys. De wedstrijd in Werkendam ging over en weer en eindigde uiteindelijk in 5-5.
Binnen het eerste kwartier keek Spakenburgal tegen een 0-3 achterstand aan. Gwaeron Stout (2x) en Ugur Altintas scoorden namens Kozakken Boys. Vooral de tweede treffer van Stout was om door een ringetje te halen. Hij schoot van grote afstand over doelman Damen van Spakenburg heen.
Namens Spakenburg deed Koos Werkman wat terug. Hij kopte de 3-1 binnen in de negentiende minuut. Na een half uur scoorde Werkman opnieuw met zijn hoofd: 3-2.
Op slag van rust maakte Spakenburg de terugkeer compleet. De kersverse aanwinst Luuk Admiraal schoot van afstand de 3-3 binnen. En het feest werd nog groter voor Spakenburg. Admiraal haalde opnieuw uit en zo vloog de 3-4 in de kruising.
In de tweede helft stond het alweer snel gelijk. Nadat Tim Brinkman met een handsbal een vrije trap had veroorzaakt kopte Kaj Ramsteijn namen de thuisploeg de 4-4 binnen. Ook de negende treffer kwam van de middag kwam er in Werkendam. Kevin Vermeulen bracht Kozakken Boys op 5-4 voorsprong.
Maar daarmee was het nog niet gedaan. In de 81e minuut jaagde Thomas Heideman de bal hard het doel van Kozakken Boys in: 5-5. Dat was de eindstand. Het is overigens niet het meest doelpuntrijke duel ooit in de tweede divisie. In 2019 won GVVV met 6-5 van Rijnsburgse Boys.
Het gelijkspel heeft Spakenburg het eerste punt van het seizoen opgeleverd. De Blauwen staan zestiende.
Trainer Patrick Loenen van Spakenburg wilde deze wedstrijd haast niet analyseren. “Als je van alles wat je fout hebt gedaan moet leren dan kunnen wij 300 keer gaan trainen. Het leek niet eens op voetbal”, verzuchte Loenen zich na afloop.
Kozakken Boys – Spakenburg: 5-5
2′ Gwaeron Stout (1-0)
8′ Ugur Altintas (2-0)
11′ Gwaeron Stout (3-0)
19′ Koos Werkman (3-1)
32′ Koos Werkman (3-2)
44′ Luuk Admiraal (3-3)
45′ Luuk Admiraal (3-4)
46′ Kaj Ramsteijn (4-4)
57′ Kevin Vermeulen (5-4)
81′ Thomas Heideman (5-5)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels onderuit tegen De Treffers
Volgend artikelNederlaag voor Eemdijk