Van donderdag 8 t/m woensdag 14 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven samen met gemeenten en organisaties door heel het land de Week van lezen en schrijven. De Stichting roept heel Nederlandop in actie te komen tegen laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Omdat digitale vaardigheden tegenwoordig zo belangrijk zijn om mee te kunnen doen in de samenleving, besteedt DigiTaalhuis Bunschoten hier deze week extra aandacht aan met de campagne Digitaal meedoen! Want in de Bibliotheek kun je gratis een cursus volgen en krijg je hulp bij digitale vragen. Je bent welkom in de Bibliotheek!
Iedereen wil digitaal meedoen. Als je nog nooit op een website hebt gekeken of een mail hebt verstuurd, omdat je niet weet hoe dit moet, dan is de eerste stap een computercursus voor beginners. In de Bibliotheek is deze cursus gratis en in eigen tempo te volgen. Zo kan elke deelnemer de tijd nemen om te wennen en te oefenen. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen waar nodig. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of door te bellen 033-4631914.
Wie al wel digitale ervaring heeft, maar vastloopt als het gaat om de digitale overheid, kan langskomen tijdens het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), elke dinsdag en donderdag van 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Bunschoten. De medewerker van de Bibliotheek kijkt dan mee en geeft informatie. Het IDO is gratis voor iedereen.
Wie wel een digitale vraag heeft maar het gaat niet om de digitale overheid, kan terecht bij het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek. De vrijwilligers kunnen helpen met vragen over de computer, maar ook met vragen over een smartphone of tablet. Ook het Digitaal Hulpplein is gratis en is te bezoeken op donderdag van 10.00-11.00 uur in Bibliotheek Bunschoten.
Open DigiTaalhuis Donderdag 8 september van 9.30 tot 11.00 uur organiseert DigiTaalhuis Bunschoten een Open DigiTaalhuis in de Bibliotheek Bunschoten. Iedereen is van harte welkom om even binnen te komen. Deelnemers, vrijwilligers en medewerkers zijn aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden over de computercursus, IDO en Digitaal Hulpplein. Ook kan het Taalcafé bezocht worden. Welkom!

Vorig artikelVogeltelling Westdijk
Volgend artikelVisserijdag 2022