In de tweede divisie heeft IJsselmeervogels de derde opeenvolgende nederlaag geleden. Thuis tegen Rijnsburgse Boys gingen de Rooien met 3-0 onderuit.
IJsselmeervogels keek tegen Rijnsburgse Boys, datal sinds 2015 niet meer had gewonnen op de Westmaat, al bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Na een halve kans voor de Vogels schoot Dani van der Moot de bezoekers na een klein kwartier op voorsprong. Jarno Westerman kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd.
Kort daarna was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Furhgill Zeldenrust werd door Bram Ros binnen gekopt. De thuisclub kreeg via Kevin Sterling en Morad el Haddouti kansen op de aansluitingstreffer, maar beiden misten.
Tien minuten voor rust kreeg Rijnsburger Bram Ros rood na een overtreding op Kevin Sterling. In het tumult dat daarop volgde moest ook trainer Henk Wisman naar de tribune. Rijnsburgse Boys wist ondanks de ondertalsituatie nog voor rust de 0-3 te maken, via Furhgill Zeldenrust.
Na rust, met eerst drie en later nog twee verse krachten ging het elftal van Gert Peter de Gunst op jacht naar een beter resultaat, maar dat kwam er niet. Een kwartier voor tijd kwam ook IJsselmeervogels met tien man te staan, toen Bradley Martis binnen drie minuten twee keer geel kreeg.
Door de nederlaag zakt IJsselmeervogels richting de gevarenzone. De Rooien hebben 3 punten uit vier duels en staan nu veertiende.
IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-3)
0-1 Dani van der Moot (13)
0-2 Bram Ros (26)
0-3 Furhgill Zeldenrust (45+3)
Bijzonderheden: rode kaart voor Bram Ros (Rijnsburgse Boys), Bradley Martis (IJsselmeervogels, 2x geel) en Henk Wisman (trainer Rijnsburgse Boys)

Vorig artikelVaststelling subsidie 2021
Volgend artikelGGD Gezondheidsmonitor 2022