Na een afwezigheid van 2 jaar was er op 3 september 2022 eindelijk weer een Nationale Zwartbleskeuring bij Stal Groenendaal in Bunschoten. Er waren 110 dieren ingeschreven waarvan 94 dieren aanwezig.De kwaliteit van de aangeboden rammen was uitstekend, de kwaliteit van de ooien was bijzonder hoog. De kwaliteit van de aanwezige dieren was een lust
voor het oog voor zowel bezoekers als jury. De jeugdige deelnemers wisten de show te stelen met zeer mooie dieren die op een professionele wijze werden voorgebracht. Mooi om te zien hoe de passie al op jonge leeftijd aanwezig is bij de nieuwe generatie. De prijs voor het mooist getekend dier werd gewonnen door Dennis Geertjes terwijl hij ook met de prijs voor
het best verzorgde bedrijf naar huis ging. Dennis Geertjes wist op deze keuring het Dagkampioenschap bij de ooien te behalen met zijn schitterende driejarige ooi 1001289-07724. Het Dagkampioenschap bij de rammen was een prooi voor de driejarige ram 1001675-28072 van Evert de Vries & Tonnie de Bruin. Dankzij de inzet van inzenders en vrijwilligers kan teruggekeken worden op een geweldig zwartblesfeest.
Foto’s en uitslagen zijn binnenkort te bekijken op www.nzs.nl

Vorig artikelZege voor Spakenburg in Volendam
Volgend artikelInzameling vis- en bakolie