Spakenburg heeft in de tweede divisie de eerste zege van het seizoen geboekt. Uit tegen Jong Volendam wonnen de Blauwen dankzij drie doelpunten van Floris van der Linden met 3-1. In de derde divisie bleefHercules uit tegen Blauw Geel’38 steken op 2-2.
Spakenburg kwam in Volendam al vroeg op voorsprong door de tandem die vorig jaar ook al zo goed werkte. De assist was van Vince Gino Dekker, de afronding van Floris van der Linden.
Daarna nam Jong Volendam de touwtjes in handen. Nadat Alessandro Damen al een keer reddend had moeten optreden, maakte Joey Antonioli tien minuten voor rust gelijk. Spakenburg kreeg in het vervolg van de eerste helft nog twee mogelijkheden, maar Dekker en Van der Linden wisten die niet te benutten.
Vijf minuten na rust was het wel raak voor de Blauwen, en andermaal was Floris van der Linden de doelpuntenmaker. De aanvoerder scoorde nadat een voorzet van Dekker was verlengd door Mark Veenhoven. Drie minuten voor tijd voltooide de spits zijn hattrick.
Door de overwinning stijgt Spakenburg van de zestiende naar de negende plaats in de tweede divisie, met vier punten uit evenzoveel duels. IJsselmeervogels zakt door de resultaten van woensdag twee plaatsen en is nu zestiende.
Jong Volendam – Spakenburg 1-3 (1-1)
0-1 Floris van der Linden (5)
1-1 Joey Antonioli (37)
1-2 Floris van der Linden (50)
1-3 Floris van der Linden (87)

Vorig artikelLedenraadpleging arbeidsvoorwaardennota 2023
Volgend artikelTopkwaliteit op Nationale Zwartbleskeuring