Spakenburg heeft op de eigen Westmaat een verdiende overwinning geboekt in de tweede divisie. Tegen de verrassende promovendus FC Lisse wonnen de Blauwen met 3-1.
Na een indrukwekkende minuut stiltevoor Kees Nel begon Spakenburg goed aan het duel. In de openingsfase was de ploeg van trainer Patrick Loenen erg dreigend en kreeg het ook meerdere mogelijkheden. Scoren deed het niet. De eerste kans van FC Lisse voor spits Enzo Stroo zorgde aan de andere kant bijna voor de 0-1.
Vlak voor rust brak Nick Verhagen dan toch de ban voor de Blauwen. Uit een hoekschop zorgde hij voor de verdiende 1-0. Een kwartier na rust werd ook de 2-0 van Koos Werkman gescoord vanuit een hoekschop. Voor de verdediger was het al zijn derde treffer van dit nog prille seizoen.
Een kwartier voor tijd bracht David Verweij de spanning terug namens FC Lisse. Hij profiteerde van een fout van Spakenburg-verdediger Masies Artien en scoorde de 2-1. Het was Floris van der Linden die alle spanning aan diggelen kopte. Hij werkte een vrije trap van Wimilio Vink in het doel en gooide het duel in het slot met de 3-1.
Door de zege komt Spakenburg op 7 punten uit vijf duels en neemt het afstand van de onderste regionen in de tweede divisie.
Trainer Patrick Loenen. “We moeten het beter uitspelen, dan kan het een grote uitslag worden. Ik zei in de rust dat we niet in de ellende moeten komen. We werden na rust al gewaarschuwd, en vervolgens raken we de controle even kwijt”, doelt hij op de fase waarin Lisse terug kwam tot 2-1.
Is op het spel van ‘zijn’ Spakenburg al de stempel-Loenen gedrukt? “Je hebt iets voor ogen en dat heeft tijd nodig”, stelt hij. “Eerst verloren we twee keer op rij, maar daar werd ik niet nerveus van. Nu ga ik ook niet zweven na twee overwinningen. Het helpt wel in het proces. Je trekt de zege over de streep en hebt houvast. We gaan keihard werken en verbeteren. Maar we zijn pas acht weken ver.”
39′ Nick Verhagen (1-0)
60′ Koos Werkman (2-0)
75′ David Verweij (2-1)
89′ Floris van der Linden (3-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelDocudrama ‘Vissers in Verzet’
Volgend artikelNipte zege Eemdijk